zaterdag 24 september 2016

• video

Black Prophet

Maandag 10 augustus 2009 | Didier Chabi | Reacties: 2

Reggae-artiest Black Prophet trad op tijdens het Raw Rhytm Festival in Amsterdam. Hij onderhoudt een speciale band met Nederland.

beeld/2009/08/Black_Prophet.jpg - Black Prophet

Kenneth Wilberforce  Zonto Bossman is in 1977 in Accra (Ghana) geboren. Op 7-jarige leeftijd had hij zijn eerste optreden met een band. Hij ging als solo-artiest verder onder de name Home Culture. De teksten van Zonto Bossman alias Black Prophet  zijn geëngageerd van inhoud en gaan over vrede, ziekte, het milieu, maar natuurlijk ook over de liefde.

Reggae
Reggae is zijn muziekstijl en hij zingt zowel in het Engels als in de Afrikaanse dialecten. In 1996 bracht hij samen met de Vibration Kings zijn eerste CD uit Captivaty. In 1998 kwam zijn eerste soloalbum uit. Sinds 2003 toert Black Prophet door Europa. Hij treedt op in clubs en festivals. Hij trad op met bekende artiesten als  Rita Marley, Yellowman, Steel Pulse en, Alpha Blondy.

Band met Nederland
In 2005 bezocht Black Prophet Nederland voor een aantal optredens en in 2006 kwam hij terug om in Nederland de CD Legal Stranger op te nemen. Tijdens dit bezoek ontmoette hij de Nederlandse bassist Otto Roolvink en sindsdien zijn het zowel goede als muzikale  vrienden.  Roolvink formeerde de  band the Thunderstrike voor Black Prophet zodat hij als hij in Nederland was met een vaste band kon touren. De band is multicultureel van samenstelling en heeft zijn muzikale sporen al ruimschoots verdiend. Roolvink verzorgt ook zijn boekingen in Nederland. 
De onderstaande  opname is gemaakt op het Raw Rhythm Festival op 7 augustus 2009.

Bron: Wereldjournalisten
Print artikel Stuur naar vriend Reageer

Reacties (2)

Blackprophet.org
Maandag 28 juni 2010
13.35 u

Voor meer informatie over Black Prophet, kijk op: www.blackprophet.org of contacteer Manager: bruce@blackprophet.org info@blackprophet.org

chantal
Maandag 17 augustus 2009
14.25 u

waar is het clipje?

Einde reacties

Plaats een reactie


Maximaal 400 tekens, 400 tekens over.

• Recente artikelen

 Facebook
 Twitter
Volg ons op Facebook en Twitter.

Media4US

De website Wereldjournalisten / Perspectieven maakt onderdeel uit van het project Media4us, dat etnisch culturele groepen een podium biedt voor hún visie op integratie en participatie in het land waar ze verblijven: België ,Duitsland, Groot Brittannië, Hongarije, Italië, Tsjechië , Nederland, Zweden . Ook wordt samengewerkt met organisaties in de Verenigde Staten. Media4us wordt mede mogelijk gemaakt door het European Integration Fund.
EIF