Cyber security in 2022

Naarmate de online wereld actiever wordt, komt cybercriminaliteit steeds vaker voor. Je moet er altijd voor zorgen dat je website goed beveiligd is en dat belangrijke gegevens niet zomaar op “straat” belanden. Er zijn veel vormen van cybercriminaliteit.

Computerinbraak

Dit is de meest bekende vorm van computercriminaliteit. Dit is een opzettelijke en illegale invasie van een computersysteem of netwerk waarvan de hacker geen eigenaar is. Dit wordt bestraft met maximaal 1 jaar gevangenisstraf of een enorme boete van niet minder dan 16.750 euro. Zo heb je vaak te maken met online criminele organisaties die op zoek zijn naar financiële gegevens om daar misbruik van te maken. Computercriminaliteit heeft in de meeste gevallen altijd te maken met geld.

Hoe voorkom je dat je gehackt wordt?

We hebben enkele tips voor u op een rij gezet om het voor hackers moeilijker te maken om toegang te krijgen tot de gegevens van uw bedrijf.

Tip 1: Maak een complex wachtwoord

Er worden altijd vreemde combinaties gebruikt in termen van wachtwoorden. Maak een wachtwoord dat niemand kan onthouden, tenzij ze een fotografisch geheugen hebben. Zorg ervoor dat het wachtwoord bestaat uit cijfers, hoofdletters, kleine letters en symbolen. Gebruik niet meerdere keren hetzelfde wachtwoord. Als een cybercrimineel een van uw wachtwoorden weet te kraken, beperkt dit het verlies.

Tip 2: Gebruik een wachtwoordbeheerder

De wachtwoordmanager is een ideaal hulpmiddel om alle wachtwoorden op te slaan. Hierdoor kun je complexe wachtwoorden aanmaken en voor elke website/login verschillende wachtwoorden gebruiken. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je altijd goed op je wachtwoord let. Een wachtwoordbeheerder kan u helpen uw apparaat veiliger te gebruiken en u kunt veilig op internet surfen.

Tip 3: Deel je wachtwoord niet met anderen!

Zelfs die goede collega niet. Anderen hoeven uw wachtwoord nauwelijks te kennen. Moeten jullie bijvoorbeeld allemaal in hetzelfde systeem werken? Zorg dat iedereen een eigen account en wachtwoord heeft. Zo is iedereen veilig! Moet u uw wachtwoord aan iemand anders geven? Verander het dan meteen als die persoon doet wat hij of zij moet doen.

Tip 4: Verander regelmatig je wachtwoord

U kunt het wachtwoord het beste elke zes maanden wijzigen. Het is ook belangrijk voor elke website/login etc. Maak een ander wachtwoord aan. Ook als al uw wachtwoorden van elkaar verschillen, is het toch belangrijk om uw wachtwoorden elke 6 maanden te wijzigen.

Tip 5: Als je op een openbaar netwerk werkt of surft, vergeet dan niet uit te loggen

Zorg ervoor dat u uw wachtwoorden niet automatisch op deze locaties opslaat en log altijd uit na gebruik!

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?