Evenementen in winter 2021/2022, regels en ideeën

Bij het plannen van interessante activiteiten denken we meestal aan de lente of de zomer. Geniet buiten van snacks, drankjes en het nodige entertainment. De winter is echter ook zeer geschikt voor het organiseren van evenementen. Als je je goed voorbereidt, kun je elk evenement in de winter houden. Van personeelsbijeenkomsten tot buurtbijeenkomsten; je kunt het net zo goed in de winter vieren! Wil je dit jaar ook een winterevenement organiseren, maar heb je nog geen inspiratie? Dankzij deze drie interessante ideeën kun je ook in een omgeving van min vier graden een prachtig evenement organiseren!

1. Organiseer een wintertentoonstelling

Wil je echt groter zijn? Overweeg dan om een echte winterfair te organiseren. Tentoonstellingen werden tot voor kort alleen in de lente of zomer gehouden en nu zien we dat steeds meer steden ook in de winter tentoonstellingen houden. Zo wordt Tilburg elk jaar rond Kerstmis een echte winterwonderbeurs. Hoe goed is het om het op kleine schaal te imiteren? Een ouderwetse draaimolen, mooie kraampjes, zoals een kleine ijsbaan: er zijn veel attracties die geschikt zijn voor koud weer. Uiteraard zijn er ook de nodige vuurkorven of warme tenten voorzien zodat bezoekers zich indien nodig warm kunnen houden.

2. Organiseer wintersportactiviteiten

U heeft een schaatsbaan, maar wilt u liever geen eerlijkheid? Huur bijvoorbeeld een indoorskiresort voor het hele bedrijf of bouw je eigen wintersportparadijs. Van rodelbanen tot skipistes: je kunt het zien als gekke verhuur! Iedereen die aan sport doet, zal zweten, dus een verkoudheid is meestal geen barrière. Nog aan het opwarmen? Koek-en-zopie doet wonderen!

3. Organiseer een kerstmarkt

U kunt de tentoonstelling groot of klein instellen, afhankelijk van uw behoeften. Nodig exposanten uit en zorg voor een set aantrekkelijke en logische stands. Winkelen moet mogelijk zijn, maar bezoekers moeten natuurlijk ook kunnen genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Organiseert u een kerstmarkt voor het hele bedrijf? Laat de medewerkers vervolgens hun eigen kerstzakjes samenstellen op de markt. Zo krijgt iedereen een kerstcadeau dat echt bij hem of haar past! Gebruik mooie kerstversieringen, een kerstkoor of huur een levende kerststal om een kerstsfeer te creëren. Succes gegarandeerd!

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?