Nieuwe regels en wetgeving omtrent webhosting

Dit is een vorm van webhosting, omdat je met cloudopslag ook een server van een externe partij kunt huren. Met cloudopslag kunt u bestanden extern opslaan, waardoor u minder afhankelijk bent van fysieke harde schijven op uw computer. Cloudopslag wordt ook gebruikt om applicaties uit te voeren.

Huur ruimte op de server

Kortom, het kopen van webhosting komt neer op het huren van ruimte op de server. Je hebt hier verschillende smaken. Er is een belangrijk verschil tussen webhosting op een shared server en webhosting op een virtual private server (VPS). In het eerste geval wordt de ruimte op de server gedeeld door verschillende partijen. Dit weten ze niet van elkaar, maar ze hebben wel een zekere mate van afhankelijkheid. Als Partij X een website host op een server die Partij Y ook gebruikt, dan kan een aanval op de website van Partij X de prestaties van de toepassing van Partij Y beïnvloeden. Bij VPS gebeurt dit niet, omdat je in dit geval alleen de server gebruikt. Je bent niet afhankelijk van anderen.

Je kunt de VPS-server zelf instellen

Denk ook aan het verschil in de mate waarin je de server naar wens kunt configureren. De afhankelijkheid van shared virtual hosting betekent dat je in dit geval niet zeker bent van de instellingen van de server. Dit kan via VPS! Met cPanel regel je bijvoorbeeld zelf de configuratie van de server. Ideaal als je een server wilt gebruiken om er applicaties op te draaien.

Persoonlijk populaire cloudopslag

In het geval dat shared virtual hosting en VPS vooral door commerciële partijen worden afgenomen, kiezen particulieren voor cloudopslag. De cloudopslag kan worden gebruikt als online archief, bijvoorbeeld voor het opslaan van vakantiefoto’s en beheer. U kunt ook dagelijkse back-ups van uw pc uploaden. Op deze manier verliest u nooit meer bestanden als uw systeem crasht.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?