Run op bedrukte mokken na verbod op plastic en papieren bekertjes

Je ziet het steeds meer; plastic en wegwerp bestek is niet meer van nu. Het wordt zelfs verboden in Nederland. Er is momenteel al een verbod op de verkoop van plastic wegwerpproducten. Denk aan rietjes, bestek, borden en bekertjes. Nu heb je misschien op kantoor nog wel wegwerpbekertjes voor je koffie, thee of water staan, maar die zijn snel verleden tijd. Hier komt namelijk ook een verbod op. Logisch dus dat je naar alternatieven moet zoeken voor jouw kopje koffie op de werkvloer. Maar wat zijn deze alternatieven, en waarom komt het verbod er aan?

Waarom het verbod er aan zit te komen

Vanaf 2024 start er een verbod op wegwerpplastic op kantoor en horeca. Hier moeten dan herbruikbare borden, bekers en bestek worden gebruikt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met zwerfafval wat voornamelijk veroorzaakt wordt door plastic voor eenmalig gebruik. Dit is succesvol gebleken bij andere alternatieven. In 2017 is bijvoorbeeld het verbod gestart waarbij winkels geen gratis plastic tasjes meer mogen weggeven. Dit heeft geleidt tot een afname van 70% plastictasjes in zwerfafval.

Een begrijpelijk en hoopvol initiatief dus. Maar het is logisch dat dit een impact kan hebben op bijvoorbeeld bedrijven en horeca. Wat zijn de mogelijkheden op kantoor wanneer je geen plastic of papieren bekertjes mag gebruiken?

Wat zijn de alternatieven?

Een mogelijkheid is dat iedereen zijn/haar eigen mok meeneemt vanuit thuis. Deze is bruikbaar en zo herken je snel je eigen mok. Deze kun je door de dag heen gebruiken, omspoelen en weer gebruiken. Het zorgt er voor dat niemand gebruikmaakt van jouw mok.

We begrijpen dat dit erg lastig is, en in de praktijk minder soepel werkt. Om deze reden raden we aan bedrukte mokken te gebruiken. Een bedrijf kan hun eigen logo erop zetten, in verschillende kleuren om zo onderscheid te maken. Mokken bedrukken biedt meerdere mogelijkheden, zo kun je ook als leuk relatiegeschenk de mok laten bedrukken per collega. Medewerkers zullen het erg leuk vinden om hun eigen gepersonaliseerde mok te hebben op kantoor.

Een run op bedrukte mokken

Om deze reden is er dus ook een run ontstaan op de vraag naar bedrukte mokken. Bedrijven zien de noodzaak van het switchen naar duurzame materialen, en merken dat dit dé oplossing is. Via websites als Promofit kun je gemakkelijk al je duurzame materialen, zoals bedrukte mokken, samenstellen en voor voordelige prijzen bestellen. De keuze in bedrukte mokken is dan ook reuze. Wees er snel bij, want de vraag naar producten als bedrukte mokken zal alleen maar stijgen naarmate 2024 nadert.

Kortom: heel begrijpelijk dus dat er een run is op bedrukte mokken door het naderend verbod op wegwerpplastic op kantoren. Wees dus snel met je plannen om je kantoor te verduurzamen en begin met leuke bedrukte mokken.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?