Wereldwijd verbinden: hoe hybride werken de grenzen van journalistiek verlegt

We zijn vandaag de dag allemaal bekend met hybride werken. Sterker nog, het is binnen de meeste bedrijven eerder een regel dan uitzondering geworden. En dan helemaal in de wereld van de journalistiek. Want één ding is zeker. Zorg je ervoor dat het hybride werken haarfijn is verweven binnen je bedrijfscultuur? Dan kan het de grenzen van de journalistiek drastisch verleggen. Waarom dat zo is – en waarom het hybride werken dus een echte must is – lees je in dit blog. Misschien gaat jouw team hier op korte termijn ook al mee aan de slag.

Er kan erg actueel in worden gespeeld op de meest actuele ontwikkelingen

Wat is hybride werken? Hier wil je natuurlijk wel als eerste antwoord op krijgen voordat je dit overweegt binnen je bedrijf. Hybride werken is niets meer dan werken op afstand. En vooral binnen de journalistiek komt dat erg goed van pas. Er kan op deze manier namelijk  erg goed worden ingespeeld op de ontwikkelingen die op een locatie gaande zijn. Want door ook echt daadwerkelijk aanwezig op de plek te zijn, kan een bepaald nieuwsbericht erg gedetailleerd en goed worden geschreven. En dat tilt de journalistiek meteen naar een hoger niveau.

Een team van journalisten kan wereldwijd aan de slag gaan

En is jouw bedrijf internationaal werkzaam? Bijvoorbeeld in een of meerdere Europese landen of aan de andere kant van de wereld? Dan is hybride werken minstens zo belangrijk om toe te passen. Je hebt niet langer meer te maken met een vertraging van het opleveren van het bericht. Het nieuws kan razendsnel naar buiten worden gebracht en bijvoorbeeld erg gemakkelijk en snel via een online platform worden gedeeld. En dat is misschien wel een van de grootste voordelen waar je van profiteert met hybride werken. 

Remote werken kan in de wereld van de journalistiek erg makkelijk worden gedaan

Zie je het hybride werken op dit moment al helemaal voor je? Dan is het slim om daar op korte tijd de nodige stappen in te zetten. Door het hybride werken bedrijfsbreed door te voeren, plukt iedere journalist binnen je bedrijf hier de vruchten van. Combineer het hybride werken daarom altijd met flexibel werken, zodat iedereen een stukje vrijheid ervaart dat nodig is voor het uitvoeren van goede journalistiek. Ook geef je iedere journalist hierdoor meer verantwoordelijkheid, zodat taken sneller en beter uit kunnen worden gevoerd. 

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?