Werken in Marokko? Bereid je voor met deze vijf tips!

Wil jij werken in Marokko, dan sta je voor een grote stap. Natuurlijk is het fantastisch om deze stap te nemen, maar het vergt wel een goede voorbereiding. Een nieuwe cultuur betekent dat je zeker even zult moeten acclimatiseren. Met de hulp van deze vijf tips, zal dit een stuk makkelijker gaan!

1. Bidmomenten

Het belangrijkste geloof in de Marokkaanse cultuur is de Islam. In Marokko is maar liefst 98% van de bevolking moslim, wat laat zien dat jij je hier zeker in zult moeten verdiepen. Een voorbeeld van iets wat je gelijk zult tegenkomen is de dagelijkse bidmomenten. Vijf keer per dag stopt iedereen met wat ze doen om te bidden. Kijk dus niet raar op wanneer een zakelijk gesprek wordt stilgelegd hiervoor!

2. Saamhorigheid

Alhoewel Marokko zich vaak meer Europees dan Afrikaans voelt, laat de Marokkaanse saamhorigheid zien dat er ook weldegelijk Afrikaanse roots zijn. Deze saamhorigheid zul je snel merken: je wordt snel uitgenodigd om ergens te komen eten. Dit afslaan is onbeschoft en eigenlijk ook nergens voor nodig, maar bereid je dus zeker voor om aan tafel te zitten met mensen die je nog niet zo goed kent.

3. Traditionele kleding

Ben jij van plan om in een grote stad te gaan werken, dan zal dit minder het geval zijn, maar als je in een platteland omgeving zult gaan werken, krijg je gegarandeerd te maken met deze dresscode. Zowel mannen als vrouwen laten hier namelijk niets van hun lichaam zien. Dit is fijn tegen de zon, maar wel iets wat wij als Nederlander niet gewend zijn. Wil je wel in een shirt rondlopen, dan raden we je aan de steden te bezoeken, waar dit normaler is.

4. De taal

Misschien trappen we hiermee een open deur in, maar in Marokko wordt Engels amper gesproken. De hoofdtaal is Arabisch, maar je zult snel merken dat ook veel mensen Frans spreken. In het Noorden wordt ook veel Spaans gesproken, dus heb je enige keuze om een taal te leren. Misschien spreek jij deze talen al wel, dan zul je geen probleem hebben om in Marokko te communiceren.

5. Het weer

Wederom ligt het eraan waar in Marokko je bent, maar het is goed om te weten dat je in Marokko een stuk meer met de zon te maken zult krijgen dan hier. Zo is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 40 graden en koelt het in de winter af tot “slechts” 21 graden. Temperaturen die we hier in Europa niet standaard mee maken en waar je zeker even aan zult wennen!

Succes!

We hopen je met deze blog klaargestoomd te hebben voor je nieuwe baan in Marokko. We wensen je veel succes en ook vooral veel plezier!

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?