Wil je een lening afsluiten?

Zit je eraan te denken om een Qander lening af te sluiten? Dat kan namelijk erg handig zijn als jij een grote investering moet doen in iets, bijvoorbeeld als je een auto wilt kopen of als je jouw huis wilt verbouwen en groots wil uitpakken. Een lening afsluiten doe je echter niet zomaar en het is belangrijk dat je er goed over nadenkt. Meer informatie? Lees dan gauw verder!

Waar moet ik op letten?

Een verstandige houding is het halve werk. Breng eerst het gehele proces in kaart. Bereken eerst hoeveel hetgeen kost wat je wilt gaat doen/kopen. Hoeveel geld heb je zelf en wat heb je nodig als lening? Zo voorkom je dat je onnodig te veel geld gaat lenen. Vervolgens is het zaak om ook direct te denken aan het terugbetalen. Zo kun je een plan opstellen, wat jou op den duur minder geldzorgen brengt. Doe daarnaast ook onderzoek naar hoe lang je de tijd hebt om geld af te lossen en hoe hoog de rente is. Maak een berekening en zo kom je erachter hoeveel je aan het eind van de rit daadwerkelijk kwijt bent.

Een nieuwe manier van lenen

Geld lenen kost geld’ is een leus die we al jaren om ons heen horen, bijvoorbeeld in reclames. Ondanks dat geld lenen dus niet iets nieuws is, blijft dit fenomeen zich wel door ontwikkelen en kun je nu ook voor kleinere aankopen geld lenen. Denk bijvoorbeeld aan het achteraf betalen van bestellingen die gedaan worden met Klarna en Afterpay. Dit zijn namelijk twee aanbieders die jou achteraf kunnen laten betalen in webwinkels. Dat komt dus goed uit als jij nog even moet wachten op jouw salaris maar al wel iets nodig hebt voor een bepaald moment. Hier zijn wel een aantal eisen aan verbonden. Zo moet je het geld binnen een aantal dagen betaald hebben. Doe je dit niet omdat je het vergeten bent of het geld alsnog niet hebt? Dan wordt jouw bestelling helaas een stuk duurder en krijg je te maken met aanmaningskosten. Dat klinkt heel eng, maar als jouw financiële situatie goed is en je goed in de gaten houdt dat je het geld op tijd overmaakt, dan kan achteraf betalen erg fijn zijn!

Het is dus belangrijk om je goed in te lezen voordat je geld gaat lenen. Daarnaast is het voor jou als consument makkelijker geworden om geld te lenen, bijvoorbeeld doordat je een kledingstuk achteraf kunt betalen door middel van bijvoorbeeld Afterpay.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?