Alhambra in Granada bezoeken?

Het Alhambra is een monument in het zuiden van Spanje. Het is misschien wel het bekendste Moorse monument dat er is. Het Islamitische volk dat zich een groot deel van de late middeleeuwen in het zuiden van Spanje vestigde, was heel anders dan de Europeanen. Behalve de godsdienst was er ook een hele andere manier van land verbouwen, bouwstijlen, normen en waarden en zakendoen. Ontdek alles in dit artikel.

De geschiedenis

Hoewel het in de islamitische cultuur niet toegestaan en ongebruikelijk was om schilderijen te maken van gebouwen, werd er wel veel over het paleis beschreven. Zo weten we toch een hoop. Het eerste bewijs in de geschiedenisboeken is te vinden rond het jaar 900 na Christus, er wordt hier over een rood kasteel gesproken. Doordat de eerste Moorse koning het gebied overnam, weten we dat het Alhambra paleis (door de keuze van Granada als bestuurlijke stad) het centrum werd van het Moorse Rijk. Hier woonden de machtigste mensen van toen, hier kwamen de diplomaten uit andere koninkrijken onderhandelen en hier gebeurde het.

Alhambra paleis

In de loop der eeuwen is het Alhambra paleis uitgegroeid tot een paleizencomplex. Met vele aanbouwingen, extra delen en losse paleizen en verdedigingswerken groeide het uit tot wat het nu is. In de zomer komt een groot deel van de toeristen in Granada voor een bezoek aan het Alhambra. Je bent er gerust een halve dag kwijt en het zal je anders doen kijken op het Moorse Rijk. Tickets voor het Alhambra worden verkocht via de officiële website maar deze zijn vaak snel uitverkocht. Alhambra tickets heeft vaak nog wel kaartjes beschikbaar.

De tuinen van het Moorse complex

Het wordt in het algemeen aangeraden om niet enkel kaartjes te kopen voor het Alhambra, maar ook voor het Generalife, de tuinen van het Moorse complex. Dit omdat ook het Generalife zeker een grote rol speelde. Ook de Nasridpaleizen zijn gewoon onderdeel van het complex en horen ook bezocht te worden. Boek een tour door het Alhambra inclusief gids, zo krijg je van alles mee en heb je een beter beeld bij wat er zich destijds allemaal afspeelde.

Granada

Het Alhambra complex, de bijbehorende Nasridpaleizen en de Generalife wordt vaak gezien als 1 deel, bij de kaartverkoop echter niet. Toch was het Alhambra niets zonder de Generalife, hier werd namelijk het eten verbouwd en (zo gaan de verhalen) kwam zelfs de oorsprong van de naam van de stad Granada; de granaatappel werd namelijk uit het noorden van Afrika geïmporteerd en hier verbouwd. Granaatappel is in het Spaans ‘granada’ en zo komt de naam van de stad van het Alhambra eigenlijk van de granaatappel vandaan.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?