Deze talen moet je leren als je een wereldreis wilt maken

Een wereldreis maken is voor velen een levenslange droom. Ze willen weg uit die kleine stad waar ze zijn opgegroeid en de hele wereld ervaren. Naast de voor de hand liggende problemen die je je kan inbeelden zoals je werk, verantwoordelijkheden, geld, familie en vrienden, is er ook een taalbarrière. Hoe ga je met alle mensen over de wereld communiceren? Bij lange na niet alle mensen in de wereld spreken Engels. Als je van plan bent over de wereld te gaan reizen, is het misschien als slim om wat talen te gaan leren spreken. Je kan als hulpmiddel betrouwbare websites gebruiken die cursussen aanbieden per taal.

Hoe leer je talen het best?

Het leren van een taal is een jarenlang en ingewikkeld process. De meeste krijgen een taal op school en spreken het nog steeds nauwelijks nadat ze hun diploma behaald hebben. Gelukkig zijn er specifiek cursussen gemaakt om jouw de basis en/of geavanceerde niveau van het gewilde taal te leren spreken. Om de beste uit te kiezen kan je hier kijken naar online cursussen ervaringen van anderen om de beste cursus uit te kiezen ter voorbereiding voor je wereldreis!

Welke talen moet ik nou écht kennen?

Naast Engels zijn er heel veel andere talen die ze over de wereld spreken. Als je deze talen leert kan je in veel gebieden van de wereld een fijne connectie opbouwen met de inwoners en een diepere blik in het leven van de mensen daar krijgen. Zo neem je de cultuur van het land een stuk beter in dan als je als toerist alleen de bekende attracties bezoekt.

Spaans

Spaans is een taal die ze over veel verschillende plekken spreken als moedertaal, of in ieder geval een variatie ervan. Denk aan Zuid-Amerika en verschillende plekken rondom Europa. Ook zijn Spaans-sprekende landen erg rijk aan cultuur. Het fijnste is misschien dat het een van de makkelijkste talen is om te leren spreken, Al met al, is het het zeker waard om Spaans op te pakken, of je nou een wereldreis gaat maken of niet.

Frans

Net als Spaans, is Frans een taal die over heel veel verschillende landen wordt gesproken als moedertaal. Delen van België, Canada, Afrika en natuurlijk Frankrijk zelf. Fransen staan erom bekend dat ze het niet fijn vinden om Engels te spreken. Als je van plan bent veel Franstalige landen te bezoeken, is het oppakken van de Franse taal zeker de moeite waard. Houdt er wel rekening mee dat het een redelijk ingewikkelde taal is, en dus langer duurt om volledig te leren.

Engels

Natuurlijk staat Engels op de lijst. Als de huidige wereldtaal, kan je met een beetje Engels overal op aarde wel de weg vinden, in sommige plekken meer dan de ander. Het is de universele taal die iedereen wel tot een zekere maat spreekt, en grote kans ook dat jij het als toekomstig wereldreiziger ook beheerst tot een mate. Mocht dit niet het geval zijn, of wil je je Engels verbeteren, zou het een goede keus zijn om een cursus te bezoeken.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?