Welke reisverzekering voor welke soort vakantie?

Reizen kan duur zijn. Een reisverzekering beschermt je tegen de financiële problemen als er iets onverwachts gebeurt tijdens je vakantie. Je wordt verzekerd tegen enkele risico’s die kunnen ontstaan tijdens je vakantie, zoals: vluchtannuleringen, verloren bagage, medische noodgevallen, enzovoort. Als je zonder reisverzekering reist, ontkom je niet meer aan de hoge kosten in het buitenland als het ondenkbare gebeurt.

Ten eerste is het raadzaam om een kijkje te nemen naar de verschillende vormen van reisverzekeringen. Dit zijn de basisprincipes die je moet weten voordat je een keuze maakt.

Doorlopende reisverzekering

Dit type reisverzekering is meer bedoeld voor diegenen die meer dan 2 keer per jaar op vakantie gaan. Deze vorm van verzekering is het hele jaar geldig, waardoor je niet elke keer een nieuwe reisverzekering hoeft af te sluiten voor elke reis.

Kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering heeft een vaste looptijd en wordt bij thuiskomst automatisch gedeactiveerd. Is handig voor de mensen die niet al te vaak op vakantie gaan.

Annuleringsverzekering

Je sluit een annuleringsverzekering af voordat je op reis gaat om de volgende redenen: Als je je reis moet annuleren door persoonlijke omstandigheden of niet in staat bent om te reizen vanwege gezondheidsproblemen.

Zowel doorlopende als kortlopende reisverzekeringen bieden je dezelfde dekking. De keuze tussen de twee hangt af van het aantal vakanties dat je per jaar plant.

De dekking wordt meer bepaald op basis van het soort vakantie en het risico dat je tijdens zo’n vakantie kunt lopen. Het betekent dus “Je reisverzekering afstemmen op het soort vakantie dat je hebt gepland!” Gaat het om wintersport, skiën, bergbeklimmen, duiken en andere risicovolle vakanties? Dan is een reisverzekering niet alleen raadzaam, maar zelfs noodzakelijk.

Welke dekking heb ik nodig?

Wintersportdekking (inclusief medische kosten)

Hierbij kun je kiezen voor een vergoeding tot maximaal € 5.000 per persoon. Je bent hier verzekerd tegen onverwachte medische kosten en ongevallen die zich voordoen tijdens de wintersportactiviteiten.

Bagagedekking

Ga je naar een land waar het risico groot is dat je bagage of andere kostbaarheden kunnen worden gestolen? Dan is het in dat geval ‘de bagagedekking’ een goede optie.

Autopechhulp (inclusief vervangend vervoer of verblijf)

Ben je van plan om tijdens je vakantie lange ritten met de auto maken, dan is de pechhulp een goede keuze. Bij vervangend vervoer/verblijf wordt je voertuig tijdelijk vervangen en zijn ook de kosten voor verblijf gedekt.

Vergelijk reisverzekeringen!

Met een passende reisverzekering ben je goed voorbereid voor elke soort vakantie die je kiest. Start nu met het vergelijken’ van reisverzekering en vind de beste reisverzekering voor je vakantie!

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?