De 5 leukste spellen voor jullie eerstvolgende vriendenavond!

Een keer wat anders doen dan alleen maar kletsen en theedrinken? Speel dan een keer een leuk spel met de vriendengroep. Wij hebben de leukste spelletjes op een rijtje gezet, zodat jij weet welk spel je moet aanschaffen voor de volgende spelletjesavond.

  1. 30 seconds

Dit is toch wel een van de meest populaire spellen onder vriendengroepen. Deel je vriendengroep in maximaal 4 groepen op en speel dit spel met teams. Je hebt 30 seconden de tijd om te raden wat voor een begrip jouw teamgenoot omschrijft. Dit spel heeft een leuke twist door de dobbelsteen.

  1. De grote Dalmuti

Dit is een spel wat je met een grote groep kan spelen. De heerser in het spel is de Grote Dalmuti. Naast de heerser zit de op een na belangrijkste speler van het spel, de Kleine Dalmuti. Daarna zitten alle andere mensen in het spel en aan het einde van de rij zitten de Kleine Dienaar en de Grote Dienaar. Het doel van dit spel is om de kaarten uit te spelen door een betere kaart dan de ander op te leggen. Op het moment dat je alle kaarten kwijt bent krijg jij de volgende ronde de rol van de Grote Dalmuti en dus de meeste punten.

  1. Saboteur

In dit spel leg je een gang aan mijnen aan. Iedereen heeft in het geheim een rol. De dwergen proberen een route aan te leggen. De saboteurs in het spel moeten dit proberen te onderbreken zonder dat de anderen weten wie de saboteurs zijn. Aan het einde krijgt iedereen zijn verdiende goudklompjes. Koop dit spel bij een speelgoed winkel.

  1. Weerwolven van Wakkerdam

Dit spel is erg leuk om met een groep te spelen. Het kan zelfs tot 18 mensen gespeeld worden. Iedereen krijgt een rol toegewezen door de spelleider. Iedereen moet ’s nachts zijn ogen dichtdoen en roept elke keer een ander karakter op om zijn ogen open te doen. De weerwolven elimineren dan een burger en overdag moeten de burgers erachter proberen te komen wie de weerwolven zijn.

  1. Halli Galli

Wat meer actie? Dat is dit spel voor een groep van maximaal 6 personen. Het is belangrijk dat je een snelle reactiesnelheid hebt. Je moet proberen te zien dat er 5 van dezelfde vruchten op tafel liggen. Op dat moment sla je op de bel en als het antwoord goed is mag jij de kaarten hebben. Dit spel zorgt gegarandeerd voor veel lachen en plezier.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?