Een betere wereld begint bij jezelf. Maar hoe?

Gelukkig worden we ons er allemaal steeds meer van bewust dat de aarde kwetsbaar is en dat we er voorzichtig mee moeten omgaan. Veel mensen willen echter wel bijdragen, maar weten niet goed hoe. In dit artikel geven we je enkele tips, zodat je kunt bijdragen aan een groenere wereld. Het is belangrijk dat u in ieder geval maatregelen neemt. Je hoeft niet meteen je hele leven op te geven, maar elke verbetering helpt!

Draag duurzame kleding

Als je aan vervuilende industrieën denkt, denk je al snel aan luchtvaart, vlees, olie en gas en dergelijke industrieën. Wist je echter dat de kledingindustrie ook een van de meest vervuilende industrieën is? Elk seizoen heeft een kledingcollectie en kleding die niet in een seizoen verkocht kan worden, wordt vaak verbrand. De enorme vraag naar de nieuwste kleding heeft geleid tot massaproductie en alle daaruit voortvloeiende gevolgen voor het milieu. Koop dus geen nieuwe broeken, jassen of truien, maar kijk naar tweedehands kleding. Je zult versteld staan hoeveel mooie tweedehands kleding je kunt vinden! Het is door tweedehands kleding dat je ook een unieke kledingstijl kunt bieden waardoor je er nog steeds mooi uitziet!

Enthousiast over energiebesparing en waterbesparing

We zijn vaak nalatig, laten de kraan onnodig lopen, we laten het apparaat op stand-by staan of zetten de tv aan als je er niet naar kijkt. Wees gevoelig en kritisch voor jezelf. Zet je de tv alleen aan als je andere dingen doet om achtergrondgeluid te voorkomen? Zet ook de tv uit. Als u stopt met het gebruik van een apparaat, zorg er dan voor dat het apparaat daadwerkelijk is uitgeschakeld. Als u het niet zeker weet, koppelt u het apparaat los. Al deze kleine dingen kunnen een enorme bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

Duurzame ontwikkeling met uw geld!

Spaar zoveel mogelijk. Gooi je restjes niet weg, maar probeer elke dag wat over te hebben. Zo hoef je niet vaak te winkelen en heb je toch geld over. Minder boodschappen doen betekent vaker de auto thuis laten staan. Minder energie en water verbruiken en tweedehands kleding kopen kan er ook voor zorgen dat je meer geld in je portemonnee stopt. Met al het geld dat je bespaart, kun je geld sparen voor andere dingen. Zo is het creëren van een buffer voor vaste lasten in tijden van crisis net zo handig als de huidige coronacrisis. Als u zich in een situatie bevindt waarin uw inkomen op is, zorg er dan voor dat u contant geld bij de hand heeft.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?