Wat doet Corona met ons?

Bijna iedereen kan beamen dat de coronacrisis voor meer stress zorgt. Zo heeft sinds de uitbraak van het coronavirus een derde van de Nederlanders meer stress. Een beetje druk is goed, je kunt bijvoorbeeld harder werken. Lange tijd onder meer stress staan ​​is echter slecht voor de productiviteit, maar zeker slecht voor de gezondheid. Welke impact de nieuwe krooncrisis op u heeft, leest u in dit artikel.

Heel veel stress

De grootste impact van de coronacrisis is dat het de meeste mensen onder druk zet. Stress is zeker een goede zaak, bijvoorbeeld als je een deadline hebt. Het maakt dan stoffen vrij in je hersenen waardoor je hart sneller gaat kloppen en je spieren meer bloed krijgen. Hierdoor kun je ook beter presteren. Een beetje druk kan geen kwaad, maar veel druk zal schade veroorzaken. Als u veel druk voelt, zoek dan iemand om het op een geschikt moment te bespreken.

Stress kan ook van invloed zijn op je gezondheid. Als je het lang volhoudt, is het niet goed voor je. Dit is voor de meeste mensen het geval, omdat de huidige coronacrisis al heel lang aan de gang is. Stress kan arteriosclerose veroorzaken, wat op zijn beurt leidt tot meer buikvet. Dit kan op zijn beurt leiden tot hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk. Meten is weten dat je op deze website een bloeddrukmeter kunt kopen. Het is erg handig als je wilt meten.

‘Een voor allen en ieder voor zich!’

Door de coronacrisis is ons leven steeds persoonlijker geworden. Zo zal iedereen steeds minder mensen zien, wat je een beetje eenzaam maakt. Probeer dan mensen te bereiken; collega’s, familie of vrienden. Iedereen zal merken dat contact steeds belangrijker wordt, waarbij je je best moet doen om met mensen in contact te blijven.

Zolang je afstand houdt, kun je iets doen. Het is bijvoorbeeld heerlijk om met die goede vriend te gaan wandelen, waar je je verhaal kunt delen en je je allemaal minder alleen zult voelen. U dient er echter voor te zorgen dat u zich aan de richtlijnen houdt, anders wordt uiteraard geen verantwoordelijkheid aanvaard.

Het raakt natuurlijk niet alleen jou persoonlijk, maar het raakt natuurlijk ook het reilen en zeilen van de hele wereld. Ook kunt u de impact van de pandemie op de Nederlandse economie bekijken. Het is goed om af en toe over dit onderwerp na te denken, maar doe het niet te lang. Je kunt het niet echt veranderen, behalve dat je lokale ondernemers probeert te steunen door kleding en eten te kopen bij lokale winkels in plaats van bij superbedrijven.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?