Een VPN overal ter wereld

VPN-Virtual Private Network, dat een veilige internetverbinding biedt. Al het internetverkeer is versleuteld, zodat niemand kan zien wat u online doet. Je bent dus anoniem op internet, dus je IP-adres en locatie zijn niet zichtbaar. De zogenaamde versleutelde tunnel kan veel hackers en cybercriminelen tegenhouden, ook openbare wifi. Als je in het buitenland bent, kun je met een VPN ook toegang krijgen tot websites en online diensten die normaal geblokkeerd zijn. Dit komt omdat u uw locatie kunt wijzigen en een ander IP-adres kunt krijgen.

Hoe werkt het?

Eerst selecteert u een provider en schrijft u zich in. Download vervolgens de VPN-software en selecteer de server waarmee u verbinding wilt maken. Hierna zal VPN de rest van het werk afmaken.

De eerstgenoemde gegevens gaan via uw internetprovider, maar zijn niet in te zien omdat alle inhoud versleuteld is. De VPN-server ontvangt uw versleutelde informatie en zorgt ervoor dat de gegevens weer leesbaar zijn.

Dit wordt uiteraard eerst versleuteld, zodat het op een veilige manier naar u wordt verzonden. De software op uw eigen apparaat zorgt ervoor dat deze “sleutel” weer wordt verwijderd zodra deze u bereikt, zodat u deze kunt bekijken.

De grootste voordelen zijn in één oogopslag duidelijk

Wanneer je VPN gaat gebruiken, zijn er veel enorme voordelen. De meest voorkomende redenen zijn anoniem online kunnen zijn, de veiligheid van het browsen op deze manier en de vrijheid om online censuur en blokkering te omzeilen. Er zijn nu ook gratis VPN-opties!

Anonimiteit op internet

Dankzij uw IP-adres is er veel informatie te vinden. Dit komt omdat uw IP-adres uniek is voor uw internetverbinding. Een online postcode die aangeeft wie je bent en waar je bent. VPN verbergt uw IP-adres en locatie omdat internetverkeer via externe servers wordt geleid. Uw acties op internet worden gekoppeld aan het IP-adres van de VPN-server, wat ervoor zorgt dat u niet wordt geïdentificeerd door overheden, websites, internetcriminelen en opsporingsinstanties. Daarom is uw werkelijke locatie niet zichtbaar.

Voorkom hackers

Het wordt het ingewikkelder om iemands gedrag als een cybercrimineel te behandelen, en VPN zit daar ergens tussenin. Dit is overigens geen uitgebreide bescherming tegen cybercriminaliteit.

Openbare wifi wordt veiliger

Als u zich op een openbaar netwerk bevindt, loopt u een groter risico. Wanneer u een VPN gebruikt, versleutelt u alle gegevens die naar het openbare netwerk worden verzonden. Wat de hacker hier ziet, zijn geen internetgegevens, maar een groot aantal tekens waaruit versleutelde gegevens bestaan. Kon uw gegevens en wachtwoord niet vinden.

Tegen censuur en blokkade

In sommige landen zijn bepaalde internetactiviteiten onderworpen aan censuur. Denk aan streamingdiensten en sociale media. VPN leidt internetverkeer om via servers in het land/de regio van uw keuze. U heeft daarom uw “digitale locatie” gewijzigd. Je lijkt dus in een ander land te zijn, wat ervoor zorgt dat je censuur en blokkade kunt omzeilen.

Voorkom digitale persoonlijke bestanden

U weet waarschijnlijk dat Facebook al uw gegevens verzamelt zodat ze u passende advertenties kunnen tonen. Vervolgens verkopen ze deze informatie aan andere adverteerders, dus als je het kunt stoppen, zou dat geweldig zijn. Een anonieme VPN-verbinding maakt het voor hen moeilijker om digitale persoonlijke bestanden aan te maken. Hierdoor is uw privacy beter beschermd en zult u minder “gepersonaliseerde” advertenties tegenkomen.

Veilig thuis werken

Ook kiezen steeds meer bedrijven voor VPN-netwerken zodat hun medewerkers veilig thuis kunnen werken.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?