Achter je volgende verhaal aan? Vergeet je reispolis niet!

Als journalist ben je veel onderweg. Wanneer je in het buitenland op zoek gaat naar de beste verhalen, is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Daarmee bedoelen we niet alleen dat je zorgt dat je je vervoer en je onderkomen goed regelt, ook moet je het afsluiten reisverzekering regelen. Zonder goede verzekering loop je namelijk onnodig grote risico’s, ten eerste omdat je meer moeite moet doen om je problemen ter plaatse op te lossen en ten tweede omdat je grote financiële problemen riskeert. Je zou niet de eerste zijn die door een ongelukje in het buitenland nog jarenlang in de financiële misère blijft zitten omdat ze geen verzekering hadden. Zorg er daarom altijd voor dat je dit vangnet goed geregeld hebt. In dit artikel laten we je zien wat de opties zijn en hoe je je zaakjes vandaag nog kunt regelen.

Een goede reisverzekering hoeft niet duur te zijn.

Als je niet veel budget hebt voor je volgende project, hoeft dat niet een reden te zijn om geen reisverzekering af te sluiten. Sterker nog: het is juist een reden om wel een polis af te sluiten. In het buitenland ben je namelijk kwetsbaarder dan wanneer je in je vertrouwde omgeving verblijft. In een vreemde omgeving weet je minder goed hoe de hazen lopen waardoor de kans groter wordt dat er problemen ontstaan. Zo kun je bijvoorbeeld problemen krijgen met je vervoer, met het hotel waar je verblijft of misschien raakt je bagage kwijt. Dergelijke problemen kun je met een goede reisverzekering beter opvangen. Ook wanneer je ziek wordt in het buitenland, en dat gebeurt vaker dan je misschien denkt, is het goed om een reisverzekering achter de hand te hebben. Je zorgverzekering dekt namelijk vaak slechts een deel van alle kosten. De bijkomende kosten moet je zelf ophoesten en die kunnen snel oplopen. Met een reisverzekering voorkom je dus dat je in de schulden raakt.

Je kunt een eenmalige of een doorlopende polis afsluiten  

Wanneer je een reisverzekering wilt afsluiten, kun je dit eenvoudig regelen via de site van je verzekeraar. We raden je aan om bij je huidige verzekeraar te gaan kijken, omdat de meeste maatschappijen korting geven wanneer je meerdere polissen bij hen afsluit. Als je regelmatig op reis moet voor een reportage, kan het afsluiten doorlopendereisverzekering interessant zijn. Deze polis hoef je slechts eens per jaar af te sluiten en vervolgens ben je het hele jaar gedekt tegen alle risico’s die je op reis tegen kunt komen. Ben je slechts nu en dan op reis voor je werk, dan kun je ook een eenmalige polis nemen. Het voordeel van deze verzekering is dat je hem slechts gebruikt op het moment dat je ook daadwerkelijk op reis bent. Je betaalt dus nooit meer dan nodig omdat je enkel betaalt wat je gebruikt. Ben je na je reis weer thuis, dan is je polis ook weer ten einde. Je kunt deze polis ook zelf online regelen.

Voeg extra verzekeringen toe om je polis passend te maken

De beste verzekering is er een die geheel op jouw situatie afgestemd is. Zorg er daarom altijd voor dat je even een blik op de aanvullende opties werpt. Hiermee kun je je dekking uitbreiden, zodat je tijdens je reis niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Bovendien levert dit je ook nog eens pakketvoordeel op. Kies je voor de doorlopende verzekering? Zorg er dan voor dat je iedere keer dat je op reis gaat, weer even kijkt of je polis volledige dekking biedt. Zo niet, dan kun je dit corrigeren met aanvullende polissen.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?