Besteed je winter als digital nomad in het zonnige Costa Rica

Costa Rica heeft een speciaal digital nomad visum. Het zonnige land in Midden-Amerika nodigt internationale mensen uit om op afstand te werken. Het speciale programma verlengt een toeristenvisum van 90 dagen tot een heel jaar, met de mogelijkheid om het met nóg een extra jaar te verlengen. Genoeg tijd dus om te werken en heel veel te beleven.

Digital nomad visum Costa Rica

Met het speciale visum ben je als digital nomad vrijgesteld van inkomstenbelasting in Costa Rica. Je geniet van veel andere voordelen. Zo is het mogelijk om een ​​nationale bankrekening te openen in Costa Rica en kun je jouw Nederlandse rijbewijs laten valideren. Daarnaast wordt afgezien van douaneheffingen op telecommunicatie en elektronische apparaten die je nodig hebt om te kunnen werken op afstand. Digital nomads werken vaak voor zichzelf. Ben jij in loondienst en maakt je werkgever het mogelijk om vanuit huis te werken? Dan kan je misschien ook een aantal maanden weg om je werk vanuit Costa Rica te verrichten! Ga het gesprek met je werkgever aan als dit je wat lijkt.

Voorwaarden digital nomad visum

Terwijl jij remote werkt in Costa Rica, geniet je van de optimale balans tussen werk en privé. Maak een rondreis Costa Rica zodat je in je vrije tijd zoveel mogelijk van dit indrukwekkende land ziet. Reis langs helderwitte zandstranden en door de jungle. Je kunt een toeristenvisum van 90 dagen verlengen om een ​​heel jaar (of langer) in Costa Rica te blijven. Bij je aanvraag moet je bewijs meeleveren van een stabiel netto-inkomen van ten minste $3.000 per maand. Voor gezinnen geldt een bedrag van $5.000. Een medische verzekering is verplicht om eventuele zorgkosten te dekken tijdens je verblijf. Voor het visum betaal je eenmalig een bedrag. Hoeveel het visum gaat kosten is nog niet bekend.

Plekken die je gezien moet hebben in Costa Rica

Een rondreis Costa Rica is een uitstekende manier om zoveel mogelijk van dit prachtige land te ervaren. Een heerlijke plek om te verblijven aan de Caribische kust, is het pittoreske Puerto Viejo. Dit dorpje is erg populair onder backpackers en jongeren vanwege de mooie stranden, goede surfmogelijkheden en de goede feestjes. Iedere avond valt hier wel wat te beleven. Cahuita ligt ongeveer een uur ten noorden van Puerto Viejo. Dit is dé plek om te ontspannen te midden van de natuur. Ga wandelen door het nabijgelegen natuurpark, neem een duik of ga surfen. Het Tortuguero National Park beslaat meer dan 77.000 hectare en is de Costa Ricaanse versie van het Amazone-regenwoud. In mei en april nestelen duizenden schildpadden zich langs de kustlijn. Ook buiten dit seizoen valt er veel te beleven in het nationaal park. Maak een rondvaart of ga mee op een begeleide wandeltocht. Zo zijn er tal van dieren in het wild te zien.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?