De wereld aan je voeten!

Reizen is tegenwoordig erg gemakkelijk: je bent namelijk zo aan de andere kant van de wereld met een vliegticket, maar om de perfecte trip te maken is het noodzakelijk om een aantal goede schoenen bij je te hebben. We geven een paar suggesties.

Voor het wandelen

Ieder land kent meerdere paden waarlangs je prachtig wandelt, maar daarvoor zijn sterkere schoenen wel een vereiste, omdat je blaren en andere pijnlijkheden voorkomt en bovendien jezelf beter beschermt tegen een wilde natuur, nat gras en een onverwachte tak. Zo is help je je voeten om lange kilometers af te vinken in een onbekend gebied.

Sporten

Je moet natuurlijk wel in vorm blijven tijdens een tour en schoenen met een ondergrond om de intensiteit op te zoeken, ondersteunen je hierbij.
Bovendien trek je deze items overal voor aan, zoals een rondje hardlopen, een bezoek aan de sportschool, een potje voetbal of een zeilmiddag. Kortom ze helpen je altijd om een meer inspanning te leveren. Daarbij is een rondrit ondernemen rondom de aarde door velen mensen ontdekt en hierdoor vind je snel op Google of in een toeristenwinkel waar de startpunten liggen om een fysiek doel te bereiken. Daaruit ontstaan vervolgens nieuwe vriendschappen voor de rest van je leven.

Citytrip

Een metro of tram instappen, daarnaast een route uitstippelen om vervolgens winkeltjes te onderzoeken, rond te fietsen, kunst te fotograferen, de cultuur te proeven in de restaurants en te eindigen in een kroeg. Als je zo’n dagprogramma leest, concludeer je dat een licht model je voortdurend ontzorgt tegen de moeilijkheden die je aantreft tijdens het verkennen van een plek, zoals de warmte dat een uitgang vindt in de ventilatie of flexibiliteit vanwege de tientallen kilometers. Het is dus het middel om met een glimlach de toer na te beschouwen en af te sluiten.

Een extra hulpmiddel

En tot slot een tip voordat je het vliegveld betreedt, aangezien iedere reiziger meerdere shirts, broeken, onderbroeken en sokken legt in koffer en met een exemplaar schoeisel. Er kan echter veel gebeuren, waarmee een nieuwe aankoop noodzakelijk is. Je wilt je reistijd waarschijnlijk besteden aan andere zaken. Ga daarom na wat je het meest doet op reis en verdubbel het aantal voorwerpen hiervoor. Bijvoorbeeld: hardlopen, stadswandelingen of een bergtocht maken. Hiermee weet je zeker dat je continu actief blijft, voor chagrijn geen plek is en je voorbereid bent op een onverwachte situatie, zo staat je eigen planning als een huis.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?