Mobiele leerapps die de leerefficiëntie verhogen

Met de toenemende trend van mobiel leren in de bedrijfswereld, zijn er steeds meer apparaten waarvan de meeste werknemers kiezen om van te leren. Daarnaast zijn er een aantal mlearning-apps die leerlingen op veel andere manieren helpen en hun leerinspanningen ondersteunen. Als je op jonge leeftijd bekend raken met de diverse manier van het ontvangen van info en het leren van nieuwe stof, dan hebben ze een grotere kan op een betere en meer passende baan. Ook is gebleken dat ze veel zelfverzekerder zijn over hun keuzen en zullen ze op latere leeftijd geen loopbaanbegeleiding nodig hebben. In dit artikel vind je enkele functies waarvoor ze hulp nodig hebben, en de instrumenten die hen helpen.

OneNote en Word blijf favoriet

Voor het maken van aantekeningen: Microsoft OneNote is een robuuste app voor het maken van aantekeningen en heeft een uniforme aantrekkingskracht, omdat het lijkt op een traditionele notebook. Het is ook als een interactief whiteboard, omdat de aantekeningen die u op het bord schrijft rechtstreeks naar het notitieboekje gaan. Docenten kunnen dit gebruiken om aantekeningen te delen met de leerlingen, terwijl studenten aantekeningen kunnen maken, bewerken, screenshots kunnen maken en takenlijsten kunnen maken.

Traditionele toepassingen in een nieuw jasje

Schrijven: voor het schrijven van ’traditionele’ essays is Microsoft Word nog steeds de meest populaire tool voor Microsoft-apparaten. iPad/Mac-leerlingen kunnen met Pages op hun apparaten schrijven en het vervolgens openen op icloud.com. Taalprogramma’s, zoals Grammarly, worden gebruikt om de tekst na te lezen en om hoogwaardig werk te presenteren. Deze mlearning-apps besparen de leerlingen tijd en leveren werk van hoge kwaliteit. Google-documenten zijn van het grootste belang voor gezamenlijk, gelijktijdig schrijven en peerfeedback. Samenwerkende teamprojecten of online presentaties kunnen worden gemaakt en gedeeld met behulp van hulpmiddelen voor gezamenlijk schrijven. Door de beschikbaarheid op mobiele apparaten wordt het toegankelijker. Leerlingen kunnen hun observaties en opmerkingen zelfs onderweg opschrijven. Dit helpt anderen om meer duidelijkheid te krijgen en verbetert de algehele kwaliteit van geschreven werk.

Bloggen

Blogposts bieden veel kennis en kunnen een ijsbreker zijn in het begin van een trainingsprogramma. Het is het beste om apps te gebruiken die volledig compatibel zijn met blogs en RSS, zoals Blogs voor iOS, Windows Live Writer voor Microsoft en WordPress. Als alternatief kunnen de leerlingen op Google Drive schrijven en in hun blog-editor plakken.

Google?

Schriftelijke opdrachten inleveren: Er zijn veel mobiele apps, zoals Google Drive en Dropbox, die kunnen helpen bij het verzamelen van schriftelijk materiaal. Dropbox is een multifunctioneel hulpmiddel waarmee leerlingen naast documenten ook audio, video of andere formaten kunnen uploaden. Als studenten geen toegang hebben tot de Dropbox-app, kunnen ze een link toevoegen.

Screenshots: Afbeeldingen van het scherm hebben vaak de meeste invloed op ons. Er zijn veel apps voor het maken van screenshots, zoals Snagit.

Samenwerkingen tussen apps

Verplaatsen tussen platforms: voor effectief mobiel leren moeten leerlingen weten hoe ze gegevens naadloos kunnen converteren, exporteren, importeren en verplaatsen tussen apps en allerlei soorten apparaten. Ze moeten ook weten hoe ze de documenten in verschillende lezers moeten afdrukken, openen of annoteren. Zamzar en Calibre zijn populaire apps voor dit conversieproces.

Concluderend, zakelijke studenten zijn technisch onderlegd en kijken uit naar leermogelijkheden die aansluiten bij hun behoeften en die hen helpen beter te presteren. Bring Your Own Device, of BYOD, is een groeiende trend in bedrijfstrainingen, waarbij de leerling zijn of haar eigen apparaat mee naar het werk mag nemen en toegang krijgt tot leren. Hierdoor kunnen de cursisten toegang krijgen tot trainingen volgens hun behoeften. Om gelijke tred te houden met deze trend, helpen mobiele apps leerlingen om maximaal te profiteren van de mogelijkheid om mobiel te leren.

Meer info nodig over extra onderwijs of betere begeleiding? Raadpleeg een loopbaancoach breda voor meer info en toepasbare hulp op maat.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?