Reizen tijdens corona, het kan!

Door alle tijd die we thuis hebben doorgebracht de afgelopen twee jaar, is de behoefte om op reis te gaan misschien wel groter dan ooit. De resterende vraag is dan ook: waarnaartoe?

Parel dichtbij huis

Voor wie door de onzekere corona situatie niet te ver weg wil gaan kunnen onze buurlanden een uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan België, een land dat veel meer te bieden heeft dan alleen wafels en friet! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Europarcs Hoge Kempen en geniet van het beste van twee werelden: het luxueuze gevoel van een vakantiepark en het ontspannen gevoel van de prachtige natuur eromheen. Daarnaast liegen de Europarcs reviews er niet om, deze aanbieder scoort maar liefst een 8,2! Niet onverwacht geldt in België momenteel voor een aantal plekken een mondkapjesplicht. Daarnaast is er een coronabewijs nodig om het land binnen te reizen. Ook zijn een aantal plekken, zoals casino’s en de binnenruimtes van pretparken, momenteel gesloten. Andere bestemmingen zoals winkels, bioscopen en theaters zijn echter nog wel open: genoeg te beleven dus.

Viva la France

Degenen die toch net iets verder willen gaan, kunnen terecht in het voor velen vertrouwde Frankrijk. Reis naar het zuiden van Frankrijk en huur het vakantiehuis Villa Casaou in de stad met de meeste zomerse dagen van Frankrijk, Le Luc. Deze vakantiebestemming scoort maar liefst een 8,5 uit de gites.nl reviews. Daarnaast is het vanaf hier slechts een krap uur rijden naar de idyllische bestemming Saint-Tropez. Er gelden slechts een aantal belangrijke maatregelen in Frankrijk. De eerste betreft het welbekende mondkapje. Deze is verplicht in het openbaar vervoer en alle afgesloten ruimtes. Daarnaast heb je een coronabewijs en een ereverklaring nodig om het land binnen te komen. Ditzelfde bewijs is nodig voor toegang tot horeca, winkelcentra, cultuur- en sportactiviteiten.

Genoeg maatregelen

Wie helemaal klaar is met coronamaatregelen kan het beste op vakantie naar Finland, hier zijn momenteel de minste coronamaatregelen binnen Europa. Je hebt een coronabewijs nodig om het land binnen te komen en de horeca sluit om 18.00 uur, maar daar staat tegenover dat er geen mondkapjesplicht is en de meeste andere plekken gewoon open zijn. Natuurlijk zijn er meer redenen om naar Finland te reizen. Wat dacht je van het noorderlicht bekijken vanuit een glazen iglo? Of een van de zeven Werelderfgoederen bezoeken die zich in Finland bevinden. Kortom, voor ieder wat wils, ook in coronatijd

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?