Schoonmaak op scholen

Wanneer je de verantwoording hebt voor het schoonhouden van een schoolgebouw, dan kun je het beste kiezen voor een professioneel schoonmaakbedrijf scholen. Elke school is verplicht om te zorgen voor een schone en gezonde omgeving voor leerlingen én medewerkers. Elke school krijgt namelijk vanuit de lumpsumfinanciering een vast bedrag per leerling. Hiervan moeten dan wel alle kosten voor personeel, materiaal, het onderhoud én de schoonmaak van het gebouw worden betaald. Elke school mag zelf beslissen waaraan het geld wordt uitgegeven. In de meeste gevallen komt het schoonmaken van het schoolgebouw als laatste post te staan. Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van een schoonmaakplan waarbij ook het budget wordt bepaald. Er zijn echter geen specifieke regels voor het schoonhouden van een schoolgebouw.

Scholen schoonmaak door een professioneel schoonmaakbedrijf

Het schoonmaken van scholen is zeer belangrijk en iets wat eigenlijk dagelijks moet gebeuren. Zeker als gangen en toiletten niet dagelijks worden schoongemaakt ligt er overal stof en vuil. Een professioneel scholen schoonmaak bedrijf kan ervoor zorgen dat er zo min mogelijk stof, vuil en vocht aanwezig is in het schoolgebouw. Ze zullen bovendien ook zorgen dat ventilatie systemen regelmatig worden schoongemaakt. Omdat geen schoolgebouw gelijk is, kun je het beste vooraf laten bekijken welke schoonmaakwerkzaamheden er bij jullie schoolgebouw moet gebeuren en wanneer deze moeten worden uitgevoerd. Je kunt hiervoor een offerte aanvragen die geheel op maat wordt gemaakt. Dan weet je ook zeker dat al het schoonmaakwerk dat wordt uitgevoerd geheel is afgestemd op jullie gebouw en is aangepast aan jullie wensen.

Goed schoonmaakwerk verkleind de kans op ziek worden

Wanneer een schoolgebouw goed wordt schoongemaakt verkleind dit ook de kans op ziek worden. Voor elke school moet de veiligheid en de gezondheid van de leerlingen en leraren voorop staan. Wanneer je voor het schoonmaken van het schoolgebouw een professioneel schoonmaakbedrijf inhuurt, weet je zeker dat de schoonmaak snel en vakkundig gebeurd. Zeker als je een schoonmaakbedrijf inhuurt dat al meer dan 50 jaar ervaring heeft met schoonmaken en inmiddels al op meer dan 1300 plaatsen in Nederland schoonmaakwerkzaamheden verricht in schoolgebouwen. De meer dan 16.500 medewerkers weten, door jarenlange ervaring, precies wat ze moeten schoonmaken en hoe ze dat het beste kunnen doen. Wanneer je kiest voor een schoonmaakbedrijf dat op meer dan 1300 plaatsen in Nederland schoolgebouwen schoonmaakt dan weet je ook dat de schoonmakers die bij jou komen schoonmaken uit de buurt komen. Mensen uit de buurt zijn vaak meer betrokken, zeker als het gaat om een schoolgebouw.

Het schoonhouden van een schoolgebouw vergt veel tijd

Zelfs wanneer je met het hele team erachter staat dat het opruimen van een klaslokaal gedaan moet worden samen met de kinderen, wil dat niet zeggen dat een klaslokaal ook schoon is. Een opgeruimd klaslokaal is wel veel sneller schoon te maken en zal daarom zeker helpen om de schoonmaakkosten te beperken. Opruimen kan worden gedaan door leraren en leerlingen, maar schoonmaken moet worden gedaan door professionele schoonmakers. Een professioneel schoonmaakbedrijf zorgt ervoor dat alle tafeltjes, de ramen, boeken, speeltoestellen en speelgoed in de klassen wordt schoongemaakt. Daarnaast worden ook alle gemeenschappelijke ruimtes, hallen, lerarenkamers en toiletten grondig schoon gemaakt. Als je het schoonmaken van jouw schoolgebouw uitbesteed aan een professioneel schoonmaakbedrijf, weet je zeker dat de schoonmaakwerkzaamheden goed en snel worden uitgevoerd!

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?