Studentenleven: drie tips om te besparen

We hoeven je vast niet te vertellen dat veel studenten er financieel krap bij zitten. Is dit voor jou een herkenbare situatie, dan is elke hulp welkom. In deze blog geven we je drie tips die je helpen om je studentenleven succesvol door te komen. Lees ze direct!

1. Breng je kosten in zicht

Woon jij uit of ben je nog thuiswonend? Heb jij lidmaatschappen waar je maandelijks vaste kosten aan kwijt bent? Heb je hobby’s die geld kosten? Door antwoord te geven op vragen als deze, breng jij je maandelijkse kosten in zicht. Als jij een baantje hebt, of financiële steun ontvangt, is het goed om dit ook op te nemen in dit overzicht. Door dit te doen, weet je sneller hoeveel je maandelijks kwijt bent en of er ruimte is om te sparen, of om bepaalde activiteiten uit te voeren. Als jij geld wil sparen, is dit ook een mooie manier om te zien waar veel geld naartoe gaat. Je kunt jezelf de vraag stellen of dit het waard is, of dat je dit bedrag liever ergens anders voor gebruikt.

2. Shop tweedehands

Hou jij ervan om te shoppen? De kans dat je hier maandelijkse kosten aan kwijt bent, is groot. We gaan je niet aanraden om het shoppen compleet te stoppen, aangezien het belangrijk is om hobby’s te hebben. Maar, we geven je wel graag de tip om ook eens te kijken of je tweedehands ook kunt slagen. Tweedehands shoppen is een trend die we op social media steeds populairder zien worden: mensen komen erachter dat in kringloopwinkels ook erg leuke kleding hangt, maar dan voor een veel lagere prijs. Deze winkels zijn ook bijna overal te vinden: in combinatie met je studenten-OV is het al helemaal geen enkel probleem om de juiste tweedehandswinkel voor jouw wensen te vinden!

3. Fietsverzekering

Als jij in een stad woont, zul je met een constante angst leven dat je fiets mogelijk gestolen wordt. De kans dat dit gebeurt is nou eenmaal aanwezig. Omdat de kosten van een nieuwe fiets hoog kunnen oplopen, raden we aan om een fietsverzekering aan te schaffen. Hier betaal je maandelijks een klein bedrag voor, maar het biedt garantie wanneer jouw fiets gestolen wordt, of wanneer je schade oploopt aan je fiets. Het klinkt misschien raar om geld uit te geven om uiteindelijk te besparen, maar dit is wel precies hoe het werkt. Daarnaast neemt een fietsverzekering ook de angst weg: jij kunt je dagen weer ongestoord doorkomen.

Ben je op zoek naar een fietsverzekering die jou op het lijf is geschreven? Neem eens een kijkje op de website van InShared! Hier zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van fietsverzekeringen: de juiste optie voor jou zal er dus ook zeker tussen zitten.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?