Taboe rond kunstgras doorbroken met niet van echt te onderscheiden kunstgras

Haast niet meer te onderscheiden van echt gras

Leg twee matten kunstgras en natuurlijk gras naast elkaar en je spot amper verschillen. Dat komt doordat de technologie op dit gebied veel vooruitgang boekt, waardoor het een gelijke speler is in deze markt. In het verleden had kunstgras een slechte naam, omdat het er minder mooi uitzag en bovendien snel slijtage leed. Denk hierbij aan de vele amateurverenigingen waar een zaterdagmiddag garant stond voor de graszaden te zien dansen tijdens een actie van een speler, of grove sporen achterliet op het lichaam na een duel.

Voordelen

Vergelijken we de pluspunten van de twee varianten in een tabel is het snel duidelijk dat kunstgras het voordeligst is op de lange termijn. Dankzij het in een keer te hoeven planten in de grond, het minder bijhouden met water en geen weekeindes besteden aan het maaien. Maar het grootste winstpunt ligt in de opkomende klimaatverandering, aangezien het steeds droger wordt in Nederland, met hetere zomers en minder regen als gevolg. Het huidige kunstgras is bestand tegen iedere ontwikkeling die Moeder Aarde overhandigt aan de planeet, dus je gazon blijft er prachtig bijliggen.

Steeds meer mensen kiezen ervoor

Waar je 10 jaar geleden nog met kunstgras een outsider was, ben je nu haast een eenling wanneer je zaden zaait in de grond om daarna als een professional de progressie te observeren, voordat het de verkeerde kant opgroeit. Bij de andere manier is het tijdschema gunstiger, daardoor creëer je veel meer tijd voor je hobby’s of om je tuin in te richten naar jouw smaak. De fundatie is immers al afgevinkt. Daarbij zijn er talloze mogelijkheden om je wensen terug te zien door het raam. Lees daarom blogs, bekijk video’s, luister podcasts en bezoek beurzen om inspiratie op te doen. De grenzeloze kansen zullen je verbazen.

Begin vandaag

En als laatste raden we je aan om vandaag de eerste stappen te zetten om Top kunstgras in je woonperceel te voegen, omdat de bedrijven die daarvan hun specialisme hebben gemaakt in een oogopslag weten welke maten nodig zijn, hoeveel het gaat kosten, hoelang het gaat duren en geven je daarnaast tips om een uitstekende tuinman te worden voor je eigen grond. Dit kost al met al een dag en hierna zit je volop te genieten van het nieuwe uitzicht waarvan je zeker weet: dit is een investering die nog jaren rendabel blijft en ik vooral glimlach in plaats van zweet, vanwege de rust.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?