Tips voor het inrichten van jouw serre

Sommige mensen zullen de serre alleen gebruiken om planten neer te zetten, terwijl anderen er een extra lichte ruimte van maken om te ontspannen. Wat jouw doel ook is, het decoreren van jouw serre is geen gemakkelijke taak. Je wilt immers een gezellige sfeer creëren, zonder dat het rommelig lijkt. Daarnaast kent deze ruimte vaak veel ramen waardoor je niet alles overal tegenaan kan zetten. In deze blog geven wij jou handige tips om jouw serre op de juiste manier in te richten, zodat het extra fijn is om er in het voorjaar en de zomer te zitten.

Overweeg kleine meubels

Omdat de serre meestal een relatief kleine ruimte is, is het belangrijk om een beoordeling te maken van de meubels die daar passen. In plaats van grote meubels zoals banken of fauteuils, kun je bijvoorbeeld overwegen om een paar smallere stoelen neer te zetten. Neem bijvoorbeeld metalen stoelen die niet al te veel ruimte in beslag nemen. Of combineer een kleine bank met een paar stoelen om de ruimte toch gevarieerd te maken.

Maak het levendig met decoratieve items

Een serre kan snel saai en leeg gevoel geven zonder decoratieve items. Je kunt bijvoorbeeld een aantal kussens op de bank neerleggen, of gebruik maken van opvallende planten of bloemen in de kamer. Een mooi schilderij aan de muur of een kleed op de grond kan de ruimte net die extra touch geven.

Behang of jaloezieën

Om de juiste sfeer te creëren moet je nadenken over de kamer decoratie. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van behang met prints die je mooi vindt. Of kies voor jaloezieën of gordijnen om de hoeveelheid zonlicht te kunnen regelen. Dit is afhankelijk van jouw specifieke doel met de kamer en de lichtinval die de serre krijgt.

Kies passende verlichting

Om in de avond nog lekker in de serre te zitten, is goede verlichting nodig. Onze tip? Hang bijvoorbeeld wat sfeervolle lichten op of plaats mooie lampen. Bedenk wel of je op dat moment meer gericht bent op sfeerverlichting of vooral op praktisch licht. Houd er rekening mee dat fel licht op de planten minder prettig kan zijn, dat je rekening houdt met lichtbronnen die een andere kleurtemperatuur hebben, of dat ze niet te heet worden in de buurt van planten.

Fleur de serre door de toevoeging van groen en kleur

Het voorjaar is de periode waarin de serre het meest tot z’n recht komt. Zorg ervoor dat de bloemen in de serre matchen met het seizoen. De kleuren die je kunt gebruiken voor de bloemen kunnen bijdragen aan de sfeer die je in de serre wilt creëren. Bovendien is dit ook een goed moment om bijvoorbeeld de kussenhoezen, plaids of decoratie-items van je serre op de lente af te stemmen.

Het decoreren van een serre kan een uitdaging zijn. Maar na het lezen van onze tips, ga je zeker slagen in het creëren van de perfecte sfeer in jouw serre. Denk aan kleine meubels, decoratieve items en de juiste verlichting. Dit gecombineerd met vrolijke items maakt de serre een fijne plek om te ontspannen in het voorjaar. Met de juiste inrichting kun je van jouw serre een gezellige plek maken waar je lekker kunt vertoeven. Happy decorating!

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?