Vakantie in de Achterhoek? Mis deze toffe plaatsen niet

De Achterhoek is de ideale bestemming voor een vakantie in eigen land. Wil je een villa Nederland huren? De Achterhoek is altijd gezellig en er is genoeg te doen, voor iedereen. Prachtige natuur, knusse en pittoreske dorpjes, oude straatjes, bijzondere musea en veel gezellige eetgelegenheden. Kortom: alle ingrediënten voor een leuke vakantie. Geboekt? Vergeet dan niet om in elk geval deze toffe plaatsen in de Achterhoek te bezoeken.

Doesburg

Doesburg is een van de twee Hanzesteden in de Achterhoek, waar je in de omgeving verschillende luxe vakantiehuizen kunt huren. Het is een levendige stad waar je je ogen uitkijkt tijdens een stadswandeling. Zo zijn er meer dan 150 monumenten en vele musea te bewonderen. Aanraders zijn het Lalique Museum en Streekmuseum De Roode Toren. Ben je sportief aangelegd? Dan kun je ook de Martinikerk beklimmen. Ook leuk: een rondvaart over de IJssel, met een rondvaartboot óf een echt oud binnenvaartschip.

Doetinchem

Ook in Doetinchem kun je genieten van een gezellige stadswandeling. Hier en daar een winkel in of een terrasje pakken voor een hapje en een drankje maken de dag helemaal af. Wil je liever iets actievers doen? Ga lasergamen, paintballen, of airsoft spelen bij Paintballworld. Of leef je helemaal uit bij Skyzone Rozengaarde in de Super Jump trampoline arena, de Crazy Clim of de Speedsoccer Arena. Gegarandeerd plezier!

Zutphen

Hoe je van historische gebouwen en verhalen uit de geschiedenis? Dan moet je beslist naar Zutphen. In Hanzestad Zutphen zijn veel monumenten, eeuwenoude gebouwen, overblijfselen van stadsmuren en torens te bewonderen. Vanuit het Oskam Straatje heb je mooi uitzicht op de historische muurhuizen en de Gecken Toren. Ook bijzonder is het 13e eeuwse Broederenklooster. Dit rijksmonument heeft jaren dienst gedaan als streekmuseum, maar nu kun je er heerlijk eten in het restaurant, op de plek waar vroeger de monniken eten en slapen.

Winterswijk

Ben je op gezinsvakantie in de achterhoek, dan is Winterswijk een aanrader. Hier zijn veel verschillende dingen te doen voor alle leeftijden. Misschien wil je wel een bezoek brengen aan Villa Mondriaan en het vroege werk van de schilder bewonderen. Of ga je liever met de kinderen naar Museum Werkplaats Transit Oost, waar je spelenderwijs van alles kunt leren over de geschiedenis van het openbaar vervoer in Nederland? Heb je hele kleine kinderen? Dan is Sevink Avonturenpark ook een goed idee. Hier kunnen ouders lekker tot rust komen, terwijl de kinderen spelen, klimmen en klauteren.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?