Waar moet je opletten wanneer je een nieuwe wasmachine koopt

Laat de prijs niet het enige criterium zijn bij de aankoop van een wasmachine. Als u zo denkt, zult u – althans op het eerste gezicht – alleen maar de goedkoopste machine kopen. Op lange termijn kan dit echter leiden tot veel hogere en onvoorziene kosten, en u veel frustratie bezorgen. De goedkoopste modellen verbruiken bijvoorbeeld aanzienlijk meer water en elektriciteit, en hun programma’s zijn langer en minder efficiënt. En wanneer niet alleen de prijs – maar ook de kwaliteit – laag is, neemt het risico toe dat de machine stuk gaat. Als uw goedkope wasmachine niet meer onder de garantie valt, heeft het meestal ook geen zin om hem te repareren omdat de kosten dan gewoon te hoog zouden zijn.

Het is dus verstandig om voor de aankoop zo veel mogelijk informatie in te winnen over de kenmerken van de wasmachine. Vergelijk vervolgens uiteraard welke kenmerken het best passen bij uw huishoudelijke behoeften (beschikbare ruimte, wasfrequentie, geschatte financiële investering, enz.) en neem een weloverwogen beslissing over welke machine het best bij u en uw behoeften past. 

De capaciteit van de machine

Bij de keuze van een wasmachine is de capaciteit zeker een van de meest voor de hand liggende criteria. Zelfs een wasmachine uit het topgamma die verder perfect is voor uw huishouden, kan tot voortdurende frustratie leiden als u geen rekening houdt met het laadvermogen. Talloze mogelijkheden en technologische toevoegingen zullen nooit iets veranderen aan het feit dat u moet werken met een vat dat ofwel te groot ofwel te klein is. Mocht je opzoek zijn naar een nieuwe wasmachine en woon je in de buurt van hengelo, kijk dan eens op de site van Piest. Witgoed kopen in Hengelo doe je bij Piest

Voor een gemiddeld huishouden varieert de ideale capaciteit gewoonlijk van 7 tot 8 kg. Hoewel veel mensen willen kiezen voor een grotere wasmachine, is dat niet per se het beste idee. Een capaciteit van 7 kg is meer dan voldoende, omdat we nog steeds de neiging hebben kleinere ladingen te wassen met kortere programma’s op lagere temperaturen.

Voor grotere huishoudens is het natuurlijk een goed idee om een trommel met een grotere capaciteit te kiezen. De WS168LNST wasmachine heeft een laadvermogen tot 10 kg en is een uitstekende keuze voor grote gezinnen.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?