Wat te doen bij incontinentie op reis?

Een geslaagde vakantie met de juiste incontinentieproducten

Heb je last van urineverlies? Als dat zo is, aarzel je misschien om op vakantie te gaan. Je bent niet de enige; veel mensen met incontinentie vermijden reizen omdat ze niet zeker weten hoe ze met hun incontinentie moeten omgaan. Maar met een beetje voorbereiding en onze tips kunt je een geslaagde vakantie hebben!

Wat neem je mee aan incontinentieproducten?

Voordat je op vakantie gaat, kan het verstandig zijn om te informeren of het land waar je heen gaat winkels heeft die incontinentieproducten verkopen. In ons land kun je overal TENA Incontinentiemateriaal kopen of dit nu voor dames is of TENA Men. Dit is belangrijk omdat je niet in een situatie wilt komen waarin je ze nodig hebt en ze niet kunt vinden tijdens je verblijf buiten Nederland.

Reizen met het vliegtuig kan een heel gedoe zijn, vooral als je je zorgen moet maken over het meenemen van al je incontinentieproducten. Het is altijd verstandig om je producten over je gehele bagage te verdelen. Neem de producten zeker ook mee met je handbagage, zodat je een reserve hebt voor het geval een van je koffers zoekraakt of je vertraging oploopt.

Je zou kunnen overwegen om een medische verklaring van je arts te vragen als je extra incontinentie benodigdheden mee op vakantie wilt nemen. Je kunt ook bij je zorgverzekering navragen of uitgaven voor medische hulp in het buitenland tijdens je vakantie bij terugkomst vergoed kunnen worden. Vaak is hiervoor een specifiek formulier of een doktersverklaring nodig.

Enkele tips om op te letten tijdens je vakantie

1. Pak je bagage slim in

Een goed uitgeruste handbagage is noodzakelijk, of je nu met de auto, de trein of het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Voor je vertrek kun je een noodtas klaarmaken, met daarin de volgende voorwerpen:

– Tasje waar je je afval in kunt doen
– Voldoende TENA-producten
– Tissues of vochtige doekjes
– Handenreinigingsgel
– Reserve kleding

2. Voorkom huidproblemen tijdens je vakantie

Het is aan te raden ademende kleding van natuurlijke materialen te dragen. Dit zal je huid helpen koel en droog te blijven. Bovendien is het belangrijk je incontinentiemateriaal tijdig te verschonen. Dit zal huidirritatie en bacteriegroei helpen voorkomen. Verzorg tenslotte je huid; was je huid dagelijks met water en een pH-neutraal reinigingsmiddel, droog je goed af en breng een beschermende crème aan.

3. Gebruik een zwaarder incontinentieproduct

Er zijn verschillende levels beschikbaar in TENA Incontinentiemateriaal. Kies voor de vakantie een zwaarder level, een dikker verband, maar ook het absorberend ondergoed. Deze is te verkrijgen in TENA Lady en voor TENA men.

4. Bestel je incontinentiematerialen niet op het laatste moment

Er zijn tegenwoordig genoeg producten op de markt die je beschermen en je in staat stellen te ontspannen en van je vakantie te genieten. Zorg er alleen voor dat je ze van tevoren bestelt. Tena biedt een ruime keuze aan voor zowel mannen als vrouwen, zodat iedereen zorgeloos van zijn vakantie kan genieten.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?