De ultieme guide van populaire Griekse eilanden!

Griekenland is een enorm populaire vakantiebestemming. Jaarlijks vliegen enorm veel Nederlanders die kant op om te genieten van de zon, het Griekse eten en de cultuur. Griekenland bestaat uit erg veel eilanden, met elk hun eigen hoogtepunten. Weet je nou niet zo goed welk eiland je het beste kan bezoeken? Lees dan even verder. In deze blog lichten we de populairste griekse eilanden even toe. 

Kreta

Laten we beginnen met Kreta. Kreta is voornamelijk bekend vanwege Chersonissos. De badplaats waar jaarlijks een hoop jongeren op af komen om te feesten. Hou je van uitgaan en feesten? Dan is Kreta dus een erg geschikte vakantiebestemming voor jou. Toch heeft het eiland ook meer te bieden. Chersonissos is dan wel heel toeristisch en druk, maar in andere plekken of Kreta kun je ook zeker veel meer rust vinden. Laat je dus niet afspreken door het feest-imago wat het eiland heeft en kijk eens verder. Je zult zien dat Kreta zeker ook de moeite waard is om te bezoeken als je op zoek bent naar meer rust. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Kijk eens bij de mooiste plaatsen op Kreta.

Rhodos

Ondanks dat Rhodos ook een bruisend uitgaansleven heeft, is dit eiland meer geschikt voor de cultuurliefhebber. Rhodos heeft namelijk een prachtig historisch centrum waar de Griekse oudheid goed naar voren komt. Je kunt hier dan ook je ogen uitkijken aan de prachtige overblijfselen uit de Griekse oudheid. Daarnaast is het eiland ook uitermate geschikt om lekker te genieten van de zon, het strand en de natuur. Wil je meer weten over wat er allemaal te doen is op het eiland, kijk dan eens bij mooiste plaatsen op Rhodos.

Kos

Tot slot is ook Kos een erg populair Grieks eiland. In tegenstelling tot Kreta en Rhodos is Kos wat rustiger. Het staat bekend als een fietseiland. Dit komt omdat Kos vrij vlak en klein is, waardoor de fiets een zeer geschikt vervoersmiddel is op het eiland. Kos is geschikt voor de wat actievere vakantie, omdat het ook in de zomer niet al te heet wordt. In Kos komt ook de Griekse cultuur goed naar boven en zul je zeker je ogen uitkijken. In de zomer is het echter een erg populaire feest-vakantiebestemming onder Nederlandse jongeren. Hou er dus wel rekening mee dat het je hier veel (Nederlandse) feestgangers tegen zult komen. 

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?