Hoe kom ik van Rome Fiumicino Airport naar het centrum?

Rome Fiumicino is een gemeente in de buurt van Rome die vooral bekend is doordat het grootste vliegveld van Italië er zich bevindt: Rome Fiumicino Airport. Behalve dat het een goede plek is om te winkelen, komen de meeste mensen aan en gaan dan zo snel mogelijk richting het centrum van Rome, of stappen op een doorverbinding. De meeste Nederlanders gaan van Rome Fiumicino richting het centrum van de stad Rome.

Het vliegveld

Rome Fiumicino Airport is een vliegveld dat erg groot is. Er zijn veel doorverbindingen dus zijn er ook veel winkels. Je vindt er winkels van typisch Italiaanse mode merken en ook veel goede Italiaanse koffie. Gratis WiFi, goede faciliteiten en 3 terminals zijn verder kenmerken van de luchthaven. KLM, ITA Airways en Vueling vliegen vanaf hier naar Amsterdam Schiphol Airport. KLM en ITA Airways gebruiken Terminal 1, Vueling gebruikt terminal 3. Transavia vliegt ook nog naar Rotterdam the Hague Airport vanaf terminal 3.

Hoe kom je van Rome Fiumicino Airport in het centrum?

Je kunt met de Leonardo Express, met de trein FL1 maar ook met de bus van Terravision. De snelste optie is de Leonardo Express. Het treinstation ligt tegenover de luchthaven en 4x per uur gaat deze trein; je staat in een half uur in het centrum voor zo’n 14 euro (volwassenen). Hetzelfde geldt voor de FL1, deze trein rijdt op dezelfde route maar is iets minder luxe vanbinnen. Een ticket vanaf vliegveld Rome naar Roma Trastevere kost 8 euro. De bus van Terravision is nog iets goedkoper, en kost 6 euro. De reistijd is wel iets langer; het duurt namelijk 55 minuten. Je stapt op bij terminal 3 halte 5 en je stapt uit op station Roma Termini, in het centrum van Rome. Het is eigenlijk dezelfde plek als de trein.

Taxi of auto huren

Je kunt natuurlijk ook een taxi vanaf Fiumicino Airport nemen. Dit kost voor 1 auto tot 4 mensen zo’n 50 euro. Een flinke prijs alleen als je met meerdere bent is dit wel zo makkelijk. Spreek wel een prijs van tevoren af. Bekijk via de link de prijzen naar andere plekken in Rome. Een auto huren hoeft niet te veel te kosten maar is zwaar afhankelijk van het seizoen. Er zijn vele autoverhuurbedrijven en de kantoren zijn op loopafstand te vinden in Torre Uffici 2. Volg simpelweg de borden vanaf de terminal van Rome Fiumicino Airport en je bent er zo.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?