Veilig en goed voorbereid op vakantie met je eigen auto

Een populaire manier onder Nederlanders is om op vakantie te gaan met de auto. Vaak met een tent, vouwwagen of camper erachteraan. Nederlanders waaieren tijdens de zomerperiode altijd helemaal over Europa uit. Tot in de kleinste dorpjes in Griekenland, Italië of Spanje, overal zie je de geel-zwarte nummerplaten. Waarom kiezen zoveel Nederlanders hiervoor? En wat zijn belangrijke dingen om over na te denken voor je gaat?

Vrijheid en flexibiliteit

Op vakantie gaan met de auto biedt dus een unieke vrijheid en flexibiliteit. Je bent niet afhankelijk van vaste reisroutes of tijdschema’s. Je kunt zelf je reisroute bepalen en op elk moment van de weg af om een interessante bezienswaardigheid te bezoeken of gewoon te genieten van het prachtige landschap. Niemand die je opjaagt of zegt waar je moet stoppen.

Kostenbesparend

Hoewel de benzinekosten en tolheffingen niet genegeerd moeten worden, kan reizen met de auto kostenefficiënt zijn, vooral als je met meerdere mensen reist. Zeker in de zomer kunnen de vliegtickets heel erg duur zijn en op plaats van bestemming een auto huren is ook niet het goedkoopste om te doen in het hoogseizoen. 

Vergeet de voorbereiding niet

Hoewel de vrijheid van een autovakantie geweldig is, is het cruciaal om je goed voor te bereiden. Controleer je auto grondig voordat je vertrekt en zorg ervoor dat je de essentiële items meeneemt, zoals een reserveband, gevarendriehoek, fluoriderende vestjes en EHBO kit.

Efficiënt inpakken

Een van de voordelen van reizen met de auto is dat je meer bagage kunt meenemen dan bij bijvoorbeeld reizen met het vliegtuig. Toch is het belangrijk om efficiënt in te pakken en alleen de noodzakelijke spullen mee te nemen. Overvolle auto’s kunnen zorgen voor ongemak en verminderen de veiligheid.

Onmisbaar: Telefoonhouders in de auto

Een telefoonhouder is een van die kleine, maar onmisbare accessoires voor een geslaagde autovakantie. Het is van belang om je telefoon op een veilige manier te kunnen gebruiken als je de GPS-functie gebruikt om te navigeren. Door je telefoon in een houder te plaatsen, heb je altijd zicht op het scherm zonder je handen van het stuur te halen. Er zijn verschillende soorten telefoonhouders auto beschikbaar, waaronder dashboardhouders, ventilatieroosterhouders en raamhouders. Kies een houder die het beste bij jou en je auto past.

Entertainment en connectiviteit

Telefoonhouders stellen je ook in staat om je telefoon veilig te gebruiken als entertainment bron voor lange ritten. Je kunt je favoriete muziek afspelen, podcasts luisteren of navigatie-apps gebruiken om je route te bepalen. Dat is natuurlijk heel fijn, want lange ritten kunnen erg vermoeiend zijn, zeker als er ook nog eens heel veel file is, zoals op een zwarte zaterdag. Entertainment onderweg is dan heel erg welkom, al is het alleen om je wakker te houden.

Als je denkt aan een autovakantie denk dan dus eerst goed aan de veiligheid, dat je voordat je vertrekt, je de auto goed laat nakijken en ook zorgt dat je onderweg veilig en verantwoord kan rijden. Je wilt niet juist degene zijn bij wie de ANWB langs moet komen langs de weg natuurlijk. Zorg dat je voor onderweg fijne en leuke dingen bij je hebt voor entertainment en voldoende te eten en te drinken natuurlijk.  Ook is het fijn om een beetje te weten waar je heen wilt rijden, een globale route te hebben, want in Europa kunnen de afstanden stiekem best groot zijn in vergelijking met ons eigen kleine Nederland en daar kun je je snel op verkijken. Gelukkig is het niet duur om met je auto op vakantie  te gaan, dus als je de juiste voorbereidingen hebt getroffen, ga dan vooral genieten van al het moois dat op je pad komt. 

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?