Toplocaties in Mexico tijdens de zomervakantie?

Wanneer de zomervakantie begint en je klaar bent om te genieten van een plek buiten het land, raden we je aan om te genieten van de zon en enkele van de beste bestemmingen van Mexico. Mexico heeft veel bestemmingen waar je een geweldige tijd zult hebben, waaronder Cancun en zijn buren Isla Mujeres, Cozumel, Isla Contoy en Puerto Morelos.

Veel bezoekers van Cancun en de Riviera Maya zijn vooral geïnteresseerd in stranden en hotelzwembaden; andere attracties, zoals het Underwater Museum, culinaire ervaringen, het nachtleven en het historische centrum van de hoofdstad, trekken echter ook reizigers aan.

Natuurlijk vraag je jezelf af, waar te reizen in Mexico voor de zomervakantie? De belangrijkste toeristische attracties waar je van kunt genieten zijn:

Mexico-Stad of Distrito Federal

Mexico-Stad is een levendige, opwindende en complexe stad met kunst, cultuur, winkels, recreatie en gastronomie. Toerisme is de grootste industrie van Mexico-Stad. Jaarlijks trekken meer dan twaalf miljoen bezoekers van over de hele wereld naar de stad.

Er is veel te ontdekken in de vele historische gebouwen, musea, voedsel- en ambachtsmarkten en kunstgalerijen. Bovendien trekken bezoekers massaal naar het wereldberoemde Zócalo-plein, het Chapultepec-park en meer dan 100 musea.

Populaire attracties zijn onder andere koloniale wijken zoals San Angel en Coyoacan en de archeologische vindplaats Teotihuacan, die ook op de Werelderfgoedlijst staat. Het historische centrum van Mexico-Stad en Xochimilco, het oude merenstelsel, zijn andere populaire attracties.

Deze bestemming is perfect voor reizigers die willen genieten van een andere reis dan de gebruikelijke zomervakantie en gewoon meer willen weten over de geschiedenis en cultuur van het land.

Puerto Vallarta, Riviera Nayarit

Puerto Vallarta is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Mexico en blijft een van de beste plaatsen om te bezoeken in Mexico als je met je studievrienden reist.

Puerto Vallarta staat misschien bekend om zijn zon en strand, maar het is ook de thuisbasis van een levendige kunstscene. De stad staat ook bekend om zijn gevarieerde selectie aan restaurants, variërend van taco-stands aan het strand tot luxe plaatsen met een panoramisch uitzicht over de baai.

Je kunt de dag doorbrengen met genieten van de zee en het strand met je vrienden, vervolgens iets typisch eten zoeken en je klaarmaken om te genieten van het nachtleven van het gebied met muziek en drankjes die typisch zijn voor het land.

Guadalajara en Tequila in Jalisco

Waar te reizen in Mexico voor zomervakanties? Deze bestemming is een van de beste plekken om te reizen, de thuisbasis van mariachi-muziek en tequila en biedt een stevige smaak van de Mexicaanse cultuur. Daarom blijft het een van de belangrijkste toeristische attracties van Mexico voor Amerikanen.

Guadalajara wordt beschouwd als het culturele centrum van West-Mexico. Het heeft tientallen attracties, waaronder historische bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas, de Metropolitan Cathedral en Hospicio Cabañas.

Je kunt ook musea en andere historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Rotonda de Los Hombres Ilustres. Guadalajara is ook de thuisbasis van vele festivals en traditionele evenementen, zoals het Mexican Folk Art Festival.

Ook in Jalisco ligt de stad Tequila en de omliggende agavevelden, die op de Werelderfgoedlijst staan. Dus neem de Tequila Express en maak een rondreis door het tequilaland met je vrienden en geniet van de verschillende soorten tequila die de stad te bieden heeft.

Mérida, Uxmal en Chichén Itzá van Yucatán

Mérida, de hoofdstad van de staat, bijgenaamd “De Witte Stad”, is het startpunt voor alle Maya-routes naar nabijgelegen locaties. Deze omvatten beroemde plaatsen als Chichen Itza, beschouwd als een van de wereldwonderen, en de beroemde Maya-piramide van Kukulkan en Ek Balam en Mayapán.

De ruïnes van Uxmal, ook een Werelderfgoed, zijn minder indrukwekkend dan die van Chichen Itza. Maar ze onthullen een andere en meer gedetailleerde bouwstijl die veel reizigers de reis waard vinden.

Veel reizigers komen ook naar de regio om het eten van Yucatán te proeven, dat bekend staat om zijn kenmerkende stijl en Maya-invloeden.

Deze bestemming kan worden beschouwd als een aanvulling op een uitstapje naar de stranden in de omgeving; je kunt een dag vrij nemen van zon en strand om deze culturele bestemmingen te bezoeken.

Chiapas: San Cristóbal de las Casas

Ten slotte is San Cristóbal de las Casas, een stad met meer dan 200.000 inwoners, de culturele hoofdstad van Chiapas. De stad heeft zijn eeuwenoude huizen, geplaveide straten en koloniale gebouwen bewaard.

Het centrale deel van de stad is het centrale plein of Zócalo. Daaromheen verkopen lokale mensen handgemaakte ambachten en textiel op openluchtmarkten.

San Cristobal wordt omringd door tientallen dorpen in Tzotzil en Tzeltal en is een van de meest diepgewortelde inheemse gebieden van het land. Het is ook een centraal startpunt voor het verkennen van Chiapas, de meest zuidelijke staat van Mexico.

Deze stad is perfect als je een rustigere trip door Mexico wilt maken. Omdat het minder bezocht is dan Cancun of Puerto Vallarta, kun je genieten en kennismaken met de Mexicaanse cultuur zonder omringd te zijn door honderden toeristen op dezelfde plek.

Tot slot

Als u wilt weten hoe je deze plaatsen in Mexico kunt bezoeken raden we je aan gebruik te maken van de diensten op iVisa.com. Zij zijn een bedrijf dat zich inzet om mensen te helpen hun dromen waar te maken. je hebt namelijk de juiste reisdocument nodig om het land binnen te komen.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?