Ultieme reistips voor Japan!

Veel mensen hebben een rondreis door Japan op hun bucketlist staan. Het land heeft ontzettend veel te bieden en is erg veelzijdig. Op cultureel gebied valt er veel te ontdekken en ook qua natuur valt er genoeg te zien. Er zijn bijvoorbeeld verschillende vulkanen en in de buurt van Kyoto vind je het bamboo bos. Daarnaast staat het land bekend om de vele tempels en het lekkere eten.

Metropool

Tijdens een rondreis Japan zijn er verschillende steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het land bestaat uit vier grote eilanden: Honshu, Shikoku, Hokkaido en Kyushu. De grootste stad ter wereld en tevens metropool, Tokyo, is een hele beleving. Wandel door het Yoyogipark, bezichtig een van de vele tempels of geniet van het uitzicht vanaf de Tokyo Tower. Deze wereldstad is een goed startpunt voor een rondreis in Japan. Reis door naar Kyoto, een stad gelegen op het eiland Honshu. Ooit was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan en nu staat het bekend om zijn vele culturele bezienswaardigheden. Er zijn vele tempels en geisha’s te vinden, in combinatie met de kersenbloesem geeft dit een mooi zicht.

Tsukiji vis markt

Ben jij een echte sushi liefhebber? Dan moet je dit zeker geproefd hebben in Japan. Het is vaak een hele beleving om uit eten te gaan in Japan en de sushi is bijna altijd van goede kwaliteit. Je kan het eten in luxe restaurants, bij de Tsukiji vis markt in Tokyo of haal een bakje met sushi in de supermarkt. Wist je dat je in Japan bij veel restaurants je schoenen uit moet doen? Deze regel geldt ook bij de meeste tempels en ryokans (een traditionele Japanse herberg). Ga voorbereid op pad en trek schoenen aan die je makkelijk uit kan trekken. Veel menukaarten in restaurants zijn in het Japans en de Japanners spreken nauwelijks Engels. Dit zorgt ervoor dat je nog wel eens nieuwe gerechten leert kennen. Bij veel restaurants kan je met een kaart betalen, maar niet bij alle kleine restaurantjes. Zorg daarom dat je voldoende cash op zak hebt.

Lente of herfst

Er is een snel en goed treinnetwerk aangelegd in Japan: de Japan Railway. Er is een speciale pass te koop waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van alle treinen die door het land rijden. Het gebruik hiervan is ideaal tijdens een rondreis door Japan, aangezien de treinen in elke uithoek van Japan uitkomen. Reis je af naar de grote steden in Japan, vertrek dan in de lente of de herfst. In het voorjaar vind je er kersenbloesem en kom je overal roze bloemenblaadjes tegen. Bomen met rood, bruin en geel gekleurde bladeren kom je vooral tegen in het najaar. De munteenheid in Japan is de Yen, waarvan er verschillende briefjes en munten te vinden zijn.

bijdragen

Participeren!?

logo wj

Wij zijn op zoek naar verhalen, nieuwsberichten en interessante blogartikelen die het verschil maken! Help jij mee?